Restjes van kaarsen
Oude pan om de kaarsen au bain marie te smelten, 3 glazen schaaltjes om kaarsvet in te gieten en een soort juslepel die ik uiteindelijk niet goed heb kunnen gebruiken. Alles komt bij spullenhulp vandaan voor een paar euro.
Hier zie je lonten in verschillende diktes en lengtes. Een zakje stearine, dat is voor een heldere vlam zonder walm en om het druipen tegen te gaan. Een pot waskorrels, dat is om nieuwe was toe te voegen aan de oude en om de brandduur te verhogen.
Kartonnen pakken, plastic flesjes door midden geknipt, glazen schaaltjes en toiletrollen (die geen succes bleken te zijn) om het kaarsvet in te gieten.
Au bain marie; onderste pan met wat water vullen, bovenste pan er bovenop zetten.
In de bovenste pan gaan wat restjes kaars, een zelfde deel waskorrels en 10% stearine. Dat laat je langzaam smelten.
De lonten voor de schaaltjes heb ik eerst in de kaarsvet gedoopt en daarna in het schaaltje gezet. Als het kaarsvet opdroogt dan zit de lont vast.
Haal alle resten van lonten uit het gesmolten kaarsvet.
Voeg geurolie toe speciaal voor kaarsen.
Giet het gesmolten kaarsvet in je schaaltjes, zorg dat de lont rechtop blijft.
of giet het in een doormidden geknipt kartonnen pak.
laat de kaars uitharden. Om inzakken van de kaars tegen te gaan prik een gaatje bij de lont, herhaal dit af en toe naarmate de kaars uithard.
En zo brand ie!!
Dat van die was, stearine + hoeveelheden en het ziften van de gesmolten kaarsen vond ik echte aanvullingen op wat ik al gelezen had. Ook vind ik het mooi geïlustreerd
BeantwoordenVerwijderenHallo anoniem,
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je leuke reactie. Fijn te lezen dat mijn blog een bijdrage kan leveren met informatie en uitleg via de foto's.
Liefs,
Marlies.
Het is mij wel gelukt om met behulp van een toiletrol een kaars te maken
BeantwoordenVerwijderen