kwasten reinigen 

Kwast in vorm  houden.

De laatste paar weken ben ik bezig geweest met het grondverven en schilderen van twee stoeltjes en een wandkastje. Na het uitspoelen van mijn kwast gingen de haren uitstaan bij het drogen, daar irriteerde ik me ontzettend aan. Ik heb dat opgelost door er na het uitspoelen en afdrogen een elastiekje omheen te wikkelen. Daarna ziet je kwast er zo uit;Dit gaf me meteen het idee iets te vertellen over het schoonmaken en onderhouden van je kwasten. Of dat nu kwasten zijn voor acryl-of alkydverf of kwasten van een kunstenaar. Hier onder vindt je dus wat tips en ideeen.


Kwasten en acrylverf.

Spoel kwasten direct na gebruik uit met stromend, koud water. Je kan milde zeep gebruiken, druk voorzichtig het ingezeepte penseel in je handpalm en maak zachte draaiende bewegingen. Herhaal spoelen en inzepen totdat er geen gekleurd water meer vanaf komt. Controleer de bus van de kwast, hier wil nog wel eens wat verf achterblijven. Droog de kwast en bus af, breng de haren van de kwast weer in vorm, zet hem in een pot met de haren naar boven. Is je kwast moeilijk schoon te krijgen, dan kan je altijd nog een kwastenreiniger gebruiken.Dit zijn de kwasten voor acrylverf waar kunstenaars mee werken.Dit is de kwast voor acrylverf voor schilderklussen in en om het huis.

Kwasten en alkydverf.

Reinigen met terpentine, afslaan, afdrogen met keukenpapier, daarna wassen met groene zeep, naspoelen en afdrogen. Wanneer je je schilderwerk kort onderbreekt kan je de kwasten verpakken in bijvoorbeeld plastic of folie. Er is ook een speciale kwastenpot waar je ze in kan hangen, duw ze niet op de bodem dan kunnen de haren krom en uit gaan staan.


Dit zijn kwasten voor  alkydverf van het merk Copenhagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...