Tutorial; little 'give away' box

Stap 1) Zoek je materiaal uit. Mooi stuk behang dat je over hebt of scrapbookpapier, schaar, tissue tape, lineaal en een potlood. Teken een vierkant (21 cm x 21 cm), zoals hieronder op de achterkant van het behang. Knip het uit en trek 2 diagonale lijnen van hoek naar hoek.


Stap 2)Vouw de punten naar de kruising in het midden zoals onderstaand voorbeeld.


Stap 3)Vouw hierna alle punten naar de tegenoverliggende, bovenste, kruising.


Stap 4) Knip de zijkanten in, zoals hier beneden aangegeven en zorg dat je het vierkant in het midden heel laat, dit wordt je bodem. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je doosje in elkaar blijft zitten gebruik dan tissue tape op de bovenste en onderste punt van de driehoek en aan beide kanten op het kleine driehoekje naast het ingeknipte gedeelte.


Stap 5)Vouw deze stukken naar binnen en druk ze licht aan zodat de tape hecht.
Stap 6) Vouw de zijflappen, die je net naar binnen toe met tape hebt vast gezet, naar de middenlijn en vouw de kleine vierkanten zijwanden naar binnen. Bij het onderste plaatje kan je al goed de binnenwanden van het doosje zien.
Stap 7)Houd de binnenwanden goed tegen elkaar (ongeveer zoals bovenstaand plaatje), zodat er een vierkant ontstaat en vouw de overgebleven flap er overheen naar binnen toe.


Stap 8) Vouw ook de andere flap naar binnen en zie het resultaat. Nu is je bakje klaar, maak je deksel precies hetzelfde, maar reken een centimeter extra (vierkant van 22 x 22 cm), zodat het over het bakje past.


Stap 9) Dit is dan het eindresultaat............Doe er wat chocola in, een leuke ketting of een ander klein cadeautje.

Bij vragen mail naar mdvlug@versatel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...