tutorial vilten hanger ster/hart


Benodigdheden;

-1 lapje grijs vilt 15 x 30 cm
-1 lapje roze vilt 15 x 30 cm
-spelden
-naaimachine
-2 stukjes lint, lengte naar eigen wens
-vulmateriaal

Al deze materialen heb ik gekocht bij;

http://www.harrysstoffen.nl/

Stap 1) Zoek op google naar een geschikte afbeelding van een hart/ster, druk deze af en knip uit. Leg je stof dubbel en speld je afbeelding vast. Knip de vorm uit. Extra rand mag.


Stap 2)Knip een kleiner formaat ster en hart uit in een tegenovergestelde kleur, zodat het mooi afsteekt. Hier onder heb ik een kleinere ster van grijs voor de grotere ster roze en een kleine hart roze op een groot hart grijs. Voor een speels effect heb ik het met een kartelschaar uit een enkele laag vilt geknipt.


Stap 3)Leg het kleinere hart of ster op een enkele laag vilt van de grotere versie, speld ze vast en stik ze netjes op de rand vast.


Stap 4)Leg nu beide lagen vilt tegen elkaar en speld ze vast. Denk eraan dat je lint hier ook vast gestikt wordt (aan de binnenkant), tussen de 2 lagen in. Stik alles vast op een kleine opening na. De opening gebruik je nog voor het vullen van je hanger.


Stap 5)Hieronder zie je de zak met vulmateriaal en daaronder kan je duidelijk zien waar de openingen voor dienen. Wanneer je de hanger vult kan je de achterkant van een schoon potlood gebruiken om het vulmateriaal goed te verdelen en in vorm te duwen.
Stap 6)De opening die overblijft kan je met je machine dicht stikken of netjes met de hand en dan is dit het eindresultaat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...