tutorial baby knuffeldoekje


Voor een vierkant knuffeldoekje heb je nodig;

-1 vierkant groen badstof 22 bij 22 cm
-2 vierkantjes roze badstof 12 bij 12 cm
-2 vierkantjes blauwe badstof 12 bij 12 cm
-leuke, fleurige stof om het knuffeldoekje op te vrolijken met een applicatie, zoals hier een bloem of vlinders
-gekleurd lint, lengte is naar eigen voorkeur


Stap 1) badstof wassen, laten drogen en op de juiste maat knippen


stap 2) Leg de roze vierkantjes, met de verkeerde kant naar boven, op de blauwe vierkantjes, met de verkeerde kant naar beneden en stik ze ongeveer 3/4 cm van de kant aan elkaar. Werk de randjes aan de binnenkant af met een zigzagsteek.


Stap 3)Leg de 2 ontstane lapjes met de goede kant van de stof op elkaar, zodat er uiteindelijk een vierkant ontstaat, waarbij de blauwe kleur schuin tegenover elkaar liggend is en de roze kleur schuin tegen over elkaar liggend is. Naai de 2 delen vast en werk de randen af met een zigzagsteek.
Stap 4) Bovenstaande afbeelding; Hier zie je de voor en achterkant van het knuffeldoekje
Stap 5) Onderstaand zie je de fleurige applicaties die ik heb gekozen om het doekje op te vrolijken. Knip je applicatie uit de stof met zeker een extra rand van 1 cm.


Stap 6)Hier zie je dat er op de applicatie freezer paper ligt. Freezer paper is een handig hulpmiddel bij het appliqueren van de afbeelding op het doekje. Strijk het freezer paper vast op de verkeerde kant van je stof en knip de extra rand van 1 cm in, zodat je de rand strak naar binnen kan strijken over het papier heen.Stap 7)Het is de bedoeling dat je de applicatie met omgestreken randen zo op je doekje kan leggen, met een paar spelden vast zet en de applicatie op de rand vast naait. Zoals je hieronder ziet heb ik zelf op zekerheid gespeeld en de gehele applicatie stevig vast gezet met spelden en het daarna doorgestikt op de rand.


Stap 8)Onderstaande is het eindresultaat wanneer beide vlinders geappliqueert zijn.


Stap 9)Nu gaan we het lint bevestigen. Dit doe je op de goede kant van je doekje. Speld je lint vast en ga er meerdere malen met je naaimachine overheen. Doe dit op de juiste afstand van de kant (niet te ver naar binnen, ongeveer 1/2 cm)en houd er rekening mee dat je straks beide delen nog op elkaar gaat stikken (straks neem je een stiklijn van 1 cm van de kant).
Stap 10)Nu kan je je geappliqueerde doekje neerleggen met de applicatie naar boven, daar bovenop komt je groene doekje met de verkeerde kant van de stof naar boven. Speld de 2 delen op elkaar, ongeveer 1 cm van de kant, maar laat aan 1 kant een stukje open van ongeveer 6 cm. Dit is zodat je de doek kan keren en de goede kanten naar buiten komen. Bij onderstaande afbeelding zie je de opening rechts onderin.


Stap 11)Wanneer je de doek hebt gekeerd door de kleine opening, speld je die kleine opening netjes vast, zodat je dat met de hand mooi kan dichten met naald en draad.


Stap 12) Hieronder krijg je een impressie van het eindresultaat. Zoals je nog wel kunt zien op deze foto moeten de kleine openingen aan de zijkanten nog met de hand worden dicht gemaakt.
Stap 13)Eventuele hulpbron;

appliqueren met freezerpaper = http://stofgenoeg.files.wordpress.com/2010/07/freezer-paper-uitleg.pdf

Heb je vragen? mail dan naar mdvlug@versatel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...