eenvoudig te maken handzeep


Benodigdheden;

-blok zeep met een lekkere geur
-honing (optioneel)
-glycerine
-water
-staafmixer
-grote kan
-zeeppompje
-trechter

Rasp je blok zeep met een gewone keukenrasp. Doe het geraspte in de kan en voeg 1 tot 11/2 glas gekookt water toe. Mixen maar!!!


Voeg een theelepel honing en een theelepel glycerine toe en mix het geheel kortstondig.



Laat het geheel zo'n 15-20 minuten afkoelen om er daarna nog 2 glazen koud water aan toe te voegen. Mix dit kortstondig. Let op dat je het niet op laat schuimen. Helaas had ik wel iets teveel schuim, zoals je hieronder op de foto kan zien.


Zet je zeeppompje (gekocht bij de hema) klaar met het trechtertje er bovenop. Giet de zeep er langzaam in.


Workshop gietkaarsen


Omdat ik zelf, pas geleden, voor het eerst thuis kaarsen heb gegoten van restjes kaars, leek het me leuk een kleine workshop te volgen  'het gieten van kaarsen'. Via google kwam mijn man terecht bij Kaars & zo. Kaars & zo is gevestigd in hilversum op de havenstraat, het is een winkel met workshop ruimte. Zoals je aan bovenstaande foto kan zien heb ik drie verschillende kaarsen gemaakt. Dit doe je met een mal, waarin je laag voor laag steeds een andere kleur kan gieten. Ik vind het een geslaagd en vrolijk eindresultaat. Je kan zelf ook een kijkje nemen bij http://www.kaarsenzo.nl/

kaarsen maken met restjes / making candles


Restjes van kaarsen


Oude pan om de kaarsen au bain marie te smelten, 3 glazen schaaltjes om kaarsvet in te gieten en een soort juslepel die ik uiteindelijk niet goed heb kunnen gebruiken. Alles komt bij spullenhulp vandaan voor een paar euro.



Hier zie je lonten in verschillende diktes en lengtes. Een zakje stearine, dat is voor een heldere vlam zonder walm en om het druipen tegen te gaan. Een pot waskorrels, dat is om nieuwe was toe te voegen aan de oude en om de brandduur te verhogen.


Kartonnen pakken, plastic flesjes door midden geknipt, glazen schaaltjes en toiletrollen (die geen succes bleken te zijn) om het kaarsvet in te gieten.


Au bain marie; onderste pan met wat water vullen, bovenste pan er bovenop zetten.


In de bovenste pan gaan wat restjes kaars, een zelfde deel waskorrels en 10% stearine. Dat laat je langzaam smelten.




De lonten voor de schaaltjes heb ik eerst in de kaarsvet gedoopt en daarna in het schaaltje gezet. Als het kaarsvet opdroogt dan zit de lont vast.



Haal alle resten van lonten uit het gesmolten kaarsvet.


Voeg geurolie toe speciaal voor kaarsen.


Giet het gesmolten kaarsvet in je schaaltjes, zorg dat de lont rechtop blijft.


of giet het in een doormidden geknipt kartonnen pak.


laat de kaars uitharden. Om inzakken van de kaars tegen te gaan prik een gaatje bij de lont, herhaal dit af en toe naarmate de kaars uithard.


En zo brand ie!!

Zelf bloemenschilderij maken / making a flowerpainting


Benodigdheden;

-acrylverf wit/bruin/oranje/geel/groen
-Medium gel mat van het merk Amsterdam
-Mineral Texture Gel van het merk Winsor en Newton
-kwasten en paletmessen
-afplaktape
-goud en zilverkleurig folie
-varnish mat

Materials;

-acrylic paint white/orange/yellow/brown/green
-Medium Gel from the brand Amsterdam
-Mineral Texture Gel from the brand Winsor and Newton
-paint brushes and palette knifes
-tape
-gold and silver coloured foil
-varnish mat

Plak met je tape een verticale lijn, bewerk de baan met een paletmes en 3 verschillende kleuren, het mag lekker dik opgezet worden. Om sneller verder te kunnen kan je de baan met een fohn drogen. Plak de volgende verticale lijn met je tape af. Bewerk de baan met Mineral Texture Gel (lijkt op zand), laat drogen en ga er dan met witte acrylverf overheen. Beschilder zo je hele canvas met verschillende kleuren en texturen.

Stick your tape in vertical lines on the canvas and paint the stripe with your palette knife and three different colours. You can do this with thick acrylic paint. Blow dry if you want to work faster. Tape the next line and put some Mineral Texture Gel (looks like sand) on it, let it dry and paint over it with white acrylic paint. Paint the whole canvas with different colours and texture.





De bloemen. Deze heb ik eerst licht opgezet om ze daarna blad voor blad met witte acrylverf en Medium Gel op te zetten. De gel zorgt ervoor dat er relief ontstaat met stukken waar de verf dik op het doek ligt. Wanneer je alle bladen wit hebt gemaakt (tusentijds drogen kan met de fohn) kan je beginnen met de kern van de bloem. Ik heb de kern eerst met warm geel dik aangezet om het daarna iets levendiger te maken met wit en een donkere (met bruin gedaan) schaduwachtige onderkant.

The flowers. I first put it on with a light touch and after that painted it with white acrylic paint in combination with Medium Gel. The gel makes more texture with thick places of paint. When you made all the leaves white (drying in between) you can start with the centre of the flower. Fill the center with a warm thick yellow. Make it lively with some white and a dark edge (brown) for a bit of shadow.






Als laatste spuit je het af met een matte varnish. Leg hiervoor je schilderij plat neer, schud de spuitbus en vernevel een laag, op zo'n 40 cm afstand, over het schilderij. Laten drogen.

Last is the varnish. Lay your painting flat, shake the varnish and spray it over the painting. Let it dry.

Zelf zeepjes maken / making soap



Dit is het basispakket 'zeep maken' wat ik gekocht heb bij http://www.soapqueen.nl/ . Er zitten 2 stukken gietzeep in (transparant en wit) een plastic maatbeker, 2 plastic roerlepels, een mal, 3 soorten geuren, 3 soorten kleuren en de handleiding. Op de foto zie je ook nog een zakje lavendel, die heb ik zelf meegenomen uit Frankrijk (uiteindelijk heb ik hier niets mee gedaan).

This is the basic package 'making soap' what I bought at http://www.soapqueen.nl/ . There are 2 pieces pouring soap, transparant and white, a measuring cup, 2 plastic spoons, a mould, 3 scents, 3 colours and a manual in it. On the picture you can also see lavander, wich I brought from France (in the end I did'nt use it).


Ik heb ervoor gekozen een klein pannetje met water op het vuur te zetten en de zeep langzaam te laten smelten in een glazen pot. Ik heb het witte blok zeep in kleine vierkantjes gesneden en in de pot gedaan. Onder af en toe roeren laten smelten.

I choose to melt the soap in a glass pot in a pan of warm water, so the melting goes slow. I sliced the white soap in little squares and put it in the glass pot. Melt and stir, melt and stir.



Hieronder zie je dat ik kleur heb toegevoegd. Rood en blauw wordt paars, even roeren om te kijken of je tevreden bent met de kleur. Eventueel nog iets toevoegen. Ik heb hier ook de geur toegvoegd, ongeveer 20 druppels.

Below you can see that I added some colour. Red and blue makes purple, a quick stir and see if you are satisfied with the colour. If not, add some more colour. Also add the scent, about 20 drops.


Na het toevoegen van de geur en kleur de pot uit het water pakken en overgieten in een maatbeker. Daarna meteen met de maatbeker naar je mallen om ze te vullen. Giet de vloeibare zeep langzaam in de mal tot aan de rand. Het kan zijn dat er luchtbelletjes ontstaan, die kan je weg krijgen met een alcoholspray, ook te koop bij soapqueen.

After adding the colour and scent pick up the glass pot and pour it in the measuring cup. Go to the moulds and fill them. Pour slowly up to the edge. There can be airbubbles on the soap, you can get rid of them with a alcoholspray.




Ik heb de zeepjes s'avonds gemaakt en na ongeveer 45 minuten waren ze al hard. Voor de zekerheid heb ik ze de hele nacht laten staan en de volgende dag met een beetje wrikken (zo ontstaat er lucht om het zeepje heen) eruit gehaald. Dit zijn vrij eenvoudige zeepjes, maar er zijn nog veel meer leuke en mooie mogelijkheden. Kijk voor inspiratie op http://www.soapqueen.nl/ . Dit was voor mij de eerste keer, maar het is leuk en smaakt naar meer.

I made the soap in the evening and after 45 minutes they were solid. To be sure I left them for the night and the next day, with a bit of wrenching, I pulled them out of the mould. These soaps are very simple, but there are a lot of nice and beautiful possibilities. For inspiration take a look at http://www.soapqueen.nl/ or google for examples.

Speelkleed of kinderdeken


Deze deken heb ik gemaakt voor de dochter van mijn vriendin. Zij is net 1 jaar geworden. In eerste instantie wilde ik het maken als een dekbedovertrek waar je een deken in kan stoppen. Later hoorde ik van een andere vriendin dat veel baby's en jonge kinderen niet onder een dekbed slapen. Daardoor heb ik er een deken van gemaakt om lekker op de bank te kunnen hangen. Je kan het ook als speelkleed gebruiken. Ik heb verschillende stoffen gebruikt en een randje van kant precies in de naad gestikt waar ik 2 delen aan elkaar heb gemaakt. Ook mijn eigen label is eraan vastgemaakt.




Sleutelhangers maken / making key rings


Benodigdheden;

-verschillende soorten lint, koord en band
-knopen
-vilten vormen
-veiligheidsspelden
-sleutelhanger
-ringetje
-kralen
-sieraden tangen
-veterklemmen

Materials;

-different kinds of ribbon
-felt figures
-buttons
-safety pins
-key ring
-beads
-pair of bijous tongs
-lace clamps

1)Zorg ervoor dat je de ring aan de sleutelhanger bevestigt.

Attach the ring to the key ring.


2)Maak de linten zo lang als je zelf prettig of mooi vind. Ik heb de lengte aangehouden tussen de 20 en 25 centimeter. Voor het vastmaken van het lint heb ik vooral gebruik gemaakt van de opzetlus. Een beschrijving van de lus heb ik gevonden op http://www.kokoweb.org/node/130 en staat hieronder.

Cut the ribbon in pieces of 8 - 10 inch, what you prefer. To fasten the ribbon to the ring I used a loop explained down here. I found the loop on this site http://www.kokoweb.org/node/130




3)Hieronder zie je een aantal voorbeelden wat je aan het lint kan hangen of vastmaken. Veiligheidspeld met knoop, stoffen hartje, kralen en zilveren hangertjes.

Below you see some examples how to embellish the ribbon. You can use a safety pin with a button, a fabric heart, some beads or a silver ornament.





4)En dit is het resultaat in verschillende kleuren.

This is the result in different colours.





Wanneer je interesse hebt in verschillende andere knooptechnieken heb ik de volgende website ontdekt;        www.knoopenzo.nl

When you are interested in more bind together techniques for bijous I found the following site; www.knoopenzo.nl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...